top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverTimothy Vervisch

Waarom kiezen voor een spanplafond?
Lichte draagconstructie: Wanneer de huidige draagconstructie niet zeer sterk is, wordt er veelal gekozen voor een spanplafond. Die wordt aan de muren bevestigd en vormt dus geen gewicht voor het plafond. Bovendien fungeert een spanplafond als camouflage voor leidingen of een beschadigd plafond.


Goedkoop en snel: Een spanplafond kan op één dag geplaatst worden waardoor je slechts weinig werkuren moet betalen aan de vakman. Het is een kant en klaar plafond waardoor je geen extra kosten voor het schilderen of stucen van je plafond moet betalen.


Geen kapwerken of stof: Doordat een spanplafond simpelweg op profielen wordt geplaatst, moet je zelfs je meubels niet verplaatsen en zijn er helemaal geen breekwerken nodig. Je blijft zo van een hoop stof en vuil gespaard.


Lagere energiekosten: De keuze om het plafond te verlagen heeft vaak te maken met de energiekosten. Hoe hoger je plafond, hoe meer warmteverlies. Als je kiest voor een spanplafond, kan je zelf de hoogte bepalen waardoor er minder warmte verloren zal gaan en je energiefactuur lager zal zijn.


Creatief: Je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan met een spanplafond. Je kan de kleur of print van het doek kiezen en ook op de mogelijkheden van verlichting staat geen limiet.


Betere akoestiek: Een spanplafond biedt dezelfde of zelfs een betere akoestiek dan een gewoon plafond. Je kan eveneens opteren voor een extra akoestische doek + matten om hier nog beter gebruik van te maken.


Brandveilig: Een spanplafond geniet van uitstekend brandwerende eigenschappen: brandklasse M1 en B1.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page